lauantai 30. heinäkuuta 2016

Ella Karjalainen: Veden kutsu 3.-27.8.2016

Kaakkois-Suomen valokuvakeskuksen Galleria Pihatossa on 3. - 27.8.2016 esillä Ella Karjalaisen valokuvia. Luonto on ollut Karjalaiselle aina tärkeä. Se on ollut paikka kulkea, hiljentyä, oivaltaa, kerätä ravintoa ja kokea ihmeitä. Taiteilija aloitti valokuvauksen teini-iässä kuvaten luontoa, maisemia ja yksityiskohtia. Pikkuhiljaa kuviin tulivat mukaan myös mystiikka, vanhat tarinat, mystiset olennot sekä Kalevala. Karjalaisen kuvissa on mukana huoli luonnon tilasta ja hän toivookin kuviensa herättävän katsojassa rakkautta sekä suojelunhalua luontoa kohtaan. Taiteilija haluaa kuulla metsänhenkien kuiskakset ja Väinämöisen viisaat sanat.

Taiteilija itse kertoo näyttelystään näin:

"Veden kutsu, vanha hääpuku ja Pohjois-Karjalan kirkkaat vedet. Kuvasin ensimmäisen kerran vanhaa hääpukua vedessä vuonna 2013. Puku on toiminut inspiraationa, symbolina ja mallina monissa aikaisemmissa kuvauksissa. Tällä kertaa se kutsui minua kuvaamaan aivan uuteen ympäristöön, veden alle. Puku vajosi hiljalleen pohjaan näyttäen kauniilta ja surulliselta. Se herätti monia ajatuksia ihmisyydestä ja luonnosta, ihmisen luonnosta, peloista ja unelmista. Seuraavana kesänä hankin vedenalaiskameran ja uppouduin sinivihreään maailmaan rakkaan kuvausmekkoni kanssa. Veden kutsu kiteytyy näyttelyksi Galleria Pihatossa elokuussa 2016.”

Näyttelyn avajaiset pidetään tiistaina 2.8. klo 18. Näyttely on sen jälkeen avoinna 27.8. asti ti-pe 11-18, la 11-15. Näyttelyyn on vapaa pääsy.