maanantai 24. syyskuuta 2018

Saimaan kameraseura: Senioriteatteri muotokuvissa 25.9. - 20.10.2018

Kuvassa Maritta Mänttäri, Kuva: Minna Mänttäri

Syys-lokakuun valokuvanäyttelynä on Saimaan Kameraseuran toukokuussa 2018 Lappeenrannassa pitämän Vesa Tynin muotokuvaustyöpajan lopputuloksia. Turussa asuva Vesa Tyni on sekä Suomessa että kansainvälisesti palkittu palkittu muotokuvaaja ja hänen henkilökohtainen näyttelynsä oli Pihatossa vuonna 2017.

Kuvissa esiintyvät henkilöt Mirja IIvonen, Rauno Iivonen, Maritta Mänttäri sekä Vesa Laari puolestaan ovat Lappeenrantalaisen Senioriteatteri -ryhmän jäseniä. Kuvat on kuvattu Konnunsuon entisen vankilan hylätyn saharakennuksen tiloissa Etelä-Karjalassa asuvien kuvaajien Marita Räsäsen, Seppo Toivarin, Eija Hirvi-Talkan, Tommi Joutjärven, Heini Erosen, Jussi Lahden, Juhani Mustosen, Jukka Kososen, Noomi Levon, Minna Mänttärin ja Juha Jormakan toimesta. Näyttelyssä on esillä myös Vesa Tynin työpajan aikana ottamia valokuvia sekä dokumentaarisia kuvia itse työpajan tekemisestä.

Työpajan ja näyttelyn johtavana ajatuksena on rohkaista ihmisiä astumaan kameran eteen, ilman ennakkoluuloja sekä edistää erilaisten yleishyödyllisten toimijoiden välistä yhteistyötä.


Näyttely avautuu 25.9.2018 klo 11, mutta viralliset avajaiset ovat 26.9.2018 klo 17-18. Muuten näyttely noudattaa Galleria Pihaton normaaleja aukioloaikoja ti-pe klo 11-18 sekä la klo 11-15.